Четвер, 28.03.2024, 19:57
КНП «Кобеляцький Центр первинної медико-санітарної допомоги»
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Цікаве [2]
...
...
...
Медицинские праздники
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 151
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2015 » Листопад » 29 » Усі регіони України є готовими до проведення другого туру імунізації проти поліомієліту
19:10
Усі регіони України є готовими до проведення другого туру імунізації проти поліомієліту

27 листопада фахівці МОЗ України під головуванням заступника Міністра Ігоря Перегінця, за участі представників ВООЗ і ЮНІСЕФ, провели селекторну нараду з обласними та районними структурними підрозділами з питань охорони здоров’я, щоб визначити стан готовності лікувально-профілактичних закладів усіх рівнів до проведення другого раунду імунізації дитячого населення проти поліомієліту. Як відомо, другий раунд має охопити період двох тижнів – з 30 листопада до 13 грудня 2015 року.

«Перший раунд дав нам можливість охопити щепленнями близько 65% запланованого обсягу дітей, що є непоганим результатом, до якого ми доклали усі разом так багато зусиль», - відзначив заступник Міністра.

За його словами, з цього раунду винесено певні проблемні моменти, які потребують вирішення і які треба обов’язково врахувати в наступному раунді. Це, зокрема, узгодити статистично визначені показники цільових груп і кількість визначених категорій дітей для проведення вакцинації, визначити відповідальних на місцях за доставку та наявність вакцин в усіх лікувально-профілактичних закладах; дотримуватися визначеного переліку протипоказань до проведення вакцинації; посилити інформаційно- роз’яснювальну роботу як серед медичних працівників, так і батьків, скоординувати для цього більш чітку взаємодію із органами освіти.

 

Відповідно до Рекомендацій щодо проведення вакцинації проти поліомієліту вакциною ОПВ (далі – Рекомендації), надісланих усім регіональним структурним підрозділам з охорони здоров’я, для кожного раунду вакцинації проти поліомієліту, заклади охорони здоров’я мають переглядати та оновлювати список дітей цільової вікової групи на відповідній адміністративній території, а також переглядати тимчасові протипоказання до проведення вакцинації.

 

Необхідно зазначити, що до плану вакцинації в рамках раундів вакцинації ОПВ включаються всі діти відповідних вікових категорій незалежно від протипоказань до вакцинації ІПВ/ОПВ. Особливо в другому турі, слід звернути увагу на тих дітей, які не були вакциновані в першому через тимчасові протипоказання.

 

Відповідно Рекомендацій, вакцинації ОПВ підлягають усі діти, яким на момент початку туру виповнилося 2 місяці, в т.ч. щеплені від поліомієліту за віком раніше та з порушенням календаря щеплень. Якщо на момент проведення другого раунду дитині виповнилося 2 місяці, вона включається до проведення вакцинації в другому та третьому раундах вакцинації.

Діти, які раніше більше ніж за 14 днів отримали щонайменше одну дозу інактивованої поліомієлітної вакцини (ІПВ окремо чи в складі комбінованих вакцин або ОПВ), повинні отримати ОПВ в рамках раундів вакцинації незалежно від часу отримання останньої дози. Інтервал для однієї і тієї ж дитини між отриманням ОПВ в рамках раундів вакцинації має бути не менше 1 місяця.

 

Усі регіони відзвітували про готовність до проведення другого туру імунізації проти поліомієліту: усі заклади охорони здоров’я забезпечені необхідною кількістю доз вакцин ОПВ відповідно потреб, медичні працівники ознайомлені з Рекомендаціями, наданими МОЗ України.

 

Як відомо, тривалість першого раунду вакцинації ОПВ склала 3 тижні, наступних раундів вакцинації (другого та третього) – має бути 2 тижні. Інтервал між раундами вакцинації ОПВ становить один місяць.

 

Прес-служба МОЗ України

Переглядів: 377 | Додав: $kett$ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Пошук